Tuesday 31 August 2010

Бидермајери/Biedermeier Bouquets

Комбинација quilling-a и pergamano или parchment craft-а. Моји први  pergamano покушаји. Јако захтјевна техника. Али, исплати се када се уради како треба, тада изгледа као бијели вез, а и то је више него компликовано. Препоручујем мало гуглања по интернету, задивићете се. 
Корпица, тј. украсни папир, је од паус папира. Нисам могла наћи прави папир који се користи за pergamano па сам искористила обичан паус папир, а он је доста крут и лако пуца при "боцкању". Паус сам исцртала бијелим мастилом, захваљујући мојим великим сликарским способностима:), испупчила и избоцкала обичном иглом.
These are my first attempts in using the combination of quilling and pergamano technique ( also called parchment craft ). It is a very demanding work. I made some drawing details with white ink on mylar, bended the paper a little bit and punched holes with plain needle.
Обиљеживач стола
На овом обиљеживачу стола, тј. мјеста за званице, са десне стране може краснописом да се испише име званице-госта, или број стола, или да се то исто уради quilling техником. Димензије:100mm x 85mm.
This is an example of the table marker for wedding ceremonies. I usually write the names of the guests    by calligraphy or I make quilled text on the right side of the marker. Dimensions 100mm x 85mm ( 4.0in x 3.5in approx. ).
Честитка за младенце
Честитка за младенце, прва коју сам радила ( требало ми је око 10 сати рада). Димензије:90mm x 160mm.
Congratulation card for bride and groom,  the first one that I made. It took me about ten hours to finish it. Dimensions 90mm x 160mm ( 3.5in x 6.3in approx. ).
 Честитка за младенце са џепом и ковертом
око 120mm x  210mm
Код нас је обичај да се младенцима даје новац као свадбени поклон, измећу осталог, а ова честитка има џеп баш за ту намјену. Дио са црвеном чипком, мјесто за посвету, је заљепљен на беж папир који се извлачи.
Congratulation card ( and envelope ) for bride and groom with added pocket for gifts in cash - this is an old custom on wedding in Serbia. The newly married couple certainly appreciates this tradition...