Sunday 20 April 2014

"Pretty Quilled Cards" by Cecelia Louie - Book Review

Претпостављам да знате за књигу Сесилије Луи али ако је нисте прочитали, срдачно вам је препоручујем. Књига је намјењена почетницима али и искусним квилерима.

If you haven't read Cecelia Louie's book - I recommend with all my hart that you do it. The book is written for people with all levels of quilling skills, from beginners to experienced quillers.
Сесилијине радове познајем од раније. Често одем на њен блог, да видим шта има ново и да се, по ко зна који пут, дивим њеном вилином коњицу.
I have been following Cecelia 's work for some time now, often visiting her blog, Paper Zen, to check what's new and to  admire her dragonfly again and again...


Почетком прошлог мјесеца Сесилија ми је послала књигу међутим због бројних обавеза нисам успјела да је и сама прочитам.
 
One month ago Cecelia sent me her book “Pretty Quilled Cards” and I was anxious to read it as soon as my busy schedule allowed me to. I was finally able to read it last week.


Сесилија је графички дизајнер и развила је посебан стил, њен квилинг је заиста специфичан и препознатљив. 

Cecelia is a graphic designer and she developed a quilling style that is truly unique, original and recognizable.  


Прије неколико мјесеци, на свом Фејсбук профилу, Сесилија је поставила фотографију насловне стране њене књиге. Одушевила сам се, наравно, њеним тршњиним цвијетом и питала се како ли је урађена...Сесилија се својски потрудила да све то и објасни а књига је, вјерујте, пуна лијепих радова.

Few months ago Cecelia posted cover page of her book on her Facebook page and I was amazed by the beautiful cherry tree shown on it, wondering how she did it... I was thrilled to see that Cecelia explained how to do it, along with many other beautiful examples you will find in her book.

Примјери у књизи су јако добро објашњени, корак по корак.Фасцинирао ме, прије свега, њен студиозан приступ изради. Све је лијепо испланирано, до најситнијих детаља. Штета што нисам имала сличну књигу у почетку мог бављења квилингом, сигурно би Сесилијини многобројни савјети били итекако добродошли. Сви који желе, имају прилику да на лак и једноставан начин уђу у свијет квилинга.

The examples in the book are very well explained in a step-by-step manner and I was fascinated how everything is well planned. I wish I had this book when I first started quilling, it would have helped me so much. It provides a fun and easy way of learning the craft of qulling.

Сесилија пише разумљивим језиком, без компликовања, али уколико се не сналазите најбоље са енгеским језиком, пратите бистре и јасне фотографије и неће бити проблема. На самом почетку је листа материјала и алата који се користи у квилингу. Савјети како да избјегнете почетничке грешке и сл..Процес израде за сваку честитку је детаљно описан: боја, дужина тракице, означена су мјеста гдје треба да се пресавије, изломи, залијепи тракица која је употријебљена у пројекту, скице, спремне за фотокопирање које би олакшале рад. Свака честитка има и посебну страницу са мотивом за подлогу која може да се скенира и одштампа. ...Једноставно, Сесилија је мислила на све!

Cecelia 's writing style is easy to follow and understand, explanations are clear with plenty of photographs. You can find the list of materials and tools used in the examples, colours and length of  strips, where you should bend the paper, where to apply the glue, a lots of drawings ready to print... There are even samples of backgrounds you could use for your work... she thought of everything! Really fascinating.Уколико желите да научите или побољшате своје квилинг умијеће, да то урадите на добро испланиран и забаван начин, Сесилијин метод ће вам бити од велике користи.

If you want to learn or improve your quilling skills and to do it in organized and fun way, Cecelia 's method will be of great help to you.


Књигу можете погледати и наручити овдје .
You can find her book here. Enjoy!

1 comment:

Theepz said...

Thanks for sharing Cecelia's method.

http://thequilledrainbow.blogspot.co.uk/